Henger du med på Office 365 nyhetene?

I juni skrev jeg et innlegg om hvorfor man bør ha en plan for å forvalte produktiviteten. På de ca. fire månedene som har passert, har Office 365 kommet med mange nyheter! Det har kommet løsninger som kan gjøre dagen mer effektiv for de som ønsker å gjøre jobben sin bedre i stedet for å bruke tiden på dårlige støttesystemer og tungvinte prosesser.

Har du fått med deg endringene? Hva kan dette bety for de som har Office 365? Kan det være at Groups, Planner, Sway, PowerApps, Flow, Teams, Dynamics 365, Delve, Office Lens, Stream, PowerBI, Staffhub eller Bookings kan bidra til å forenkle prosessene dine, slik at du kan lykkes bedre med det bedriften skal være gode på?

 

Groups er ingen nyhet i Office 365, de har eksistert i et par år. Men utviklingen av funksjonaliteten har akselerert fort de siste månedene. Det har kommet et helt SharePointområde for hver group, og dette området inneholder blant annet nye webparts, enkel publisering, smarte funksjoner som viser aktivitet osv.

Her ser vi et eksempel på at ny og bra SharePoint-funksjonalitet faktisk kommer til Groups først, ikke til SharePoint!

Siden sist har det også blitt mulig å invitere eksterne inn i gruppene. Microsoft Planner har blitt lansert som et kraftig planleggingsverktøy, og kan sannsynligvis gjøre mange prosjektverktøy overflødige. Mobilversjonen av Groups sørger for rask oppdatering, også til de som ikke har PC.

 

Flow og PowerApps har også vært tilgjengelig en stund, men er nå lansert og tilgjengelig for alle.

 

Flow er en personlig arbeidsflytmotor der du kan automatisere egne prosesser.

 

Hva med å få en push-varsel på telefonen din hver gang noen legger til et dokument i den viktige gruppa for prosjektet ditt?

Det lager man selv på noen minutter, uten SharePoint, Mobilapp eller programmeringskunnskaper.

 

PowerApps er et kraftig verktøy der man kan lage Apps og distribuere de til en bestemt gruppe i organisasjonen uten ekstra installasjoner. Ønsker du f.eks. å tilgjengeliggjøre en liste i SharePoint eller en Group til mobiltelmefonene til de som ikke har egen PC, slik at de kan registrere hendelser på produksjonslinjen, så kan det enkelt implementeres. Så lager du selv en flow som varsler deg når en ny hendelse i fabrikken kommer inn!

 

Dynamics 365 ble lansert 1. november. Microsoft Dynamics 365 er Microsofts nyeste lansering som kombinerer løsninger for Enterprise Resource Planning (ERP), Customer Relationship Managment (CRM) og Business Intelligence (BI) i én og samme skyløsning. Les mer om hva det kan bety for din virksomhet her.

 

Her er det jo mye nytt! Spennende, men:

  • Vi har jo akkurat gjennomført et stort innføringsprosjekt i Office 365
  • Nå må vi lære å ta i bruk det nye intranettet
  • Vi er ikke så moderne hos oss
  • Våre brukere forstår ikke dette

 

Om du ikke tar denne forvaltningen på alvor, så vil brukerne begynne å jobbe på sin egen måte! Noen bruker OneNote og Excel, noen bruker prosjektrommene, noen bruker Groups og noen bruker sikkert noe helt annet! Verktøyene kommer nemlig til slutt enten du vil eller ikke, og vær sikker, de kommer til å bli tatt i bruk.

Sørg for at alle gjør det likt!

Ønsker du å se hvordan dette kan hjelpe deg, kontakt Skill så viser vi deg gjerne hele mulighetsbildet!

Legg igjen en kommentar