• Velkommen hjem fra ferie og starten på reisen til god informasjonssikkerhet!

  Hvordan har informasjonssikkerheten vært ivaretatt på ferien din? Hvordan er den ivaretatt på jobb? Vi har daglig tilgang til en mengde ulike IT løsninger som hjelper oss med informasjonsbehandling og deling av sensitive og ikke sensitive data hvor som helst og når som helst. Visst er det både morsomt og nyttig, men er det sikkert nok? Du har trolig føringer både hjemme og på jobb for hva som er de viktigste dataene og hva som trenger spesielle sikringstiltak for at vi skal kunne si at dataene eller informasjonen har tilstrekkelig sikkerhet. De som legger føringer er dere som familie, foreldre eller for eksempel ledelsen i selskapet ditt. I tillegg er det også helt klare føringer i lover og regler som vi alle må forholde oss til både på jobb og privat.

  Les hele innlegget...

 • Blåmandag: Wanacryptor virus! Hva gjør vi?

  Til alle dere som sliter med å finne ut av hva dere skal gjøre etter helgens angrep eller som frykter blåmandagen. Skal man betale disse kriminelle og gi de enda mer vann på mølla? Har dere noe valg? Skal vi rapportere dette til NSM? Får vi noe hjelp der?

  Les hele innlegget...

 • ADFS Claim Rules

  Bruk av ADFS Claim Rules for gi tilgang til kun spesifikke enheter/browsere mot en applikasjon via ADFS. Nyttig dersom man vil hindre enkelte typer enheter tilgang til applikasjoner. For å lage ADFS Claim Rules kan det være fordel å også benytte regular expression slik at strengen kan fungere mot mange versjoner av samme enhet.

  Les hele innlegget...

 • FØLG MED! Markedet er åpnet for persontilpassing og kunstig intelligens

  EU sitt banktjenestedirektiv åpner for muligheten for at vi kan få banktjenester utført av Facebook og Google. Datatilsynet skriver på sine sider om at EU liberaliserer bank og forsikringsbransjen. 79% av oss er skeptiske ifølge undersøkelser gjort av datatilsynet. Det betyr at 21% av oss synes at dette er helt greit!?

  Les hele innlegget...

 • Docker i Microsoft Azure

 • Containers i Windows Server 2016 Azure VM

 • Tåler IT strategien i offentlig virksomheter dagens lys?

  Er du ansvarlig for IT i en offentlig virksomhet eller sitter i ledelsen? - da bør du lese dette! Ta en stilling til egen modenhet i forhold IT samt anbefalinger og pålegg fra regjeringen. Sørg for god kommunikasjon mellom IT, ledelsen og virksomhetene om hva dere faktisk skal levere! IT er faktisk fortsatt bare et verktøy for å nå målene og levere oppdragene, men det er et godt verktøy hvis det brukes riktig!

  Les hele innlegget...

 • Søvnløs i Seattle – Inntrykk fra MVP Summit 2016

  Ettersom jeg akkurat er tilbake fra min første MVP Summit, ønsket jeg å benytte muligheten til å oppsummere noen av de inntrykkene og erfaringene jeg hadde. En viktig merknad dog, den første regelen for MVP Summit, er å ikke snakke om MVP Summit! Grunnen til dette er at generelt alt som blir delt med oss MVPer fra Microsoft er under NDA. Allikevel, det er noe generell informasjon som kan deles, som viser viktigheten denne Summit’en ikke bare har for MVPene, men også for Microsoft og Produktgruppene, felleskapet av IT proer, og til slutt kunder og sluttbrukere selv.

  Som tittelen av denne bloggen henviser til, en full natts søvn kan være vanskelig å oppnå. Både fordi mange MVPer kommer langveisfra, jeg selv måtte jobbe med et jetlag og en 9 timers tidsforskjell til Norge, men også fordi felleskapet av MVPer i offisielle og uoffisielle sosiale samlinger på kveldene raskt ser timene fly av gårde.

  Les hele innlegget...

 • AI i din virksomhet for å forutsi fremtiden for dine tjenester og produkter?

   

  Et veldig aktuelt eksempel fra valget i USA: Bruk av AI og sammenstilling av store datamengder, fra blant annet sosiale medier, kan klare det som selv ikke de beste analytikerne våre klarer i dag. Se hvordan AI forutså Trumph-seier der nært sagt alle medier og analytikere feilet.

  Les hele innlegget...

 • Moderne IT Self Service Portal slik brukerne forventer det

  Selvbetjening for IT er viktig. Brukere forventer det. De er vant til selvbetjening når det gjelder bruk av informasjonsteknologi hjemme, enten det gjelder banktjenester, online shopping, epost tjenester, streaming av musikk, filmer og TV programmer. Listen er lang, og vi oppsøker sjeldnere og sjeldnere fysisk selve leverandøren av tjenesten.

  La oss si vi vil ha en ny PC med tilbehør hjemme. Vi går til en nettbutikk, eller til en elektronikk kjede hvor vi kan se, ta og føle på produktene, kanskje også til og med få velmente råd og forslag. Men ofte vet vi hva vi vil ha og kunne like godt betjent oss selv.

  De fleste virksomheter i dag tilbyr sine ansatte IT utstyr slik at de kan gjøre jobben sin. Noen har standardisert denne prosessen, og har en klart definert tjenestekatalog som definerer hvilke typer PCer, Laptoper og Nettbrett med tilbehør som de ansatte kan bestille fra. De færreste har dog en fysisk utstilling av disse varene hvor de ansatte kan komme og se på, ta på, føle på de ulike produktene som tilbys. Så brukerne henvender seg til IT avdelingen og lister opp det de trenger/vil ha. Ofte skjer dette via telefon, epost eller annen kommunikasjon.

  Så, hvorfor ikke tilby brukerne det de er vant til? En IT basert portal hvor brukerne kan bestille IT utstyr fra en godkjent bestillingskatalog? Hvor de kan se produktinformasjon, bilder, priser og velge det antallet de vil ha? Før de går til kassa og gjennomfører bestillingen? Forskjellen her er at brukerne ikke blir belastet beløpet der og da, men summen kan f.eks. brukes for intern viderefakturering av virksomhetens enheter som brukerne tilhører.

  Les hele innlegget...