Micrososft 365 på norsk jord, hva betyr det?

Microsoft 365 kan nå tilbys fra norske datasentre. Det gir sikkerhet og skalerbarhet for norske kunder.

Microsoft har åpnet datasenterregioner i Oslo og Stavanger, de to første i Norden. Totalt har selskapet 54 slike datasenterregioner over hele verden. Hver region kan bestå av flere datasenter.
Datasenterregionene på Øst- og Vestlandet er speilet mot hverandre, slik at den ene kan ta over hvis den andre får problemer. Slik sikres driften, og kunder vil dermed kunne få full redundans innenfor Norges grenser.

De norske datasentrene sto klare i november 2019, og siden da har Microsoft-tjenestene levert fra norsk jord gradvis blitt flere. Til sammen tilbyr Microsoft 40-60 tjenester fra de norske datasentrene, deriblant Microsoft 365 (tidligere Office 365).

Hva betyr det?

At en digital tjeneste ligger på norsk jord, er en fordel for norske virksomheter med særlig strenge sikkerhetskrav som har hindret investeringer i skytjenester. Like viktig er at det fysisk nærhet påvirker responstid (latency), som kan ha stor betydning for kvalitetsopplevelsen. Nærhet til datasentre gir mulighet til å kjøre driftskritiske programmer med høy tilgjengelighet. I tillegg kan kunder innenfor disse sonene skalere raskt, om det for eksempel trengs mye mer ytelse, utvidet lagringsplass eller økt nettverkskapasitet til applikasjonene deres.

Følelse av trygghet

En annen fordel er det juridiske. Selv om norsk lovgivning de siste tre-fem årene har åpnet opp for lagring på tvers av landegrenser, og digitale lovverk blir stadig mer internasjonale, er det godt å kunne tilby et betryggende alternativ med lagring på norsk jord. Vi er i en brytningstid der personvern blir både fremmet og utfordret.

Data som lagres i Norge er underlagt norsk lovgivning, og det gir en følelse av trygghet. I tillegg forsikrer Microsoft om at alle dataene som lagres krypteres. Det å vite at man har et alternativ på norsk jord oppleves som godt på et langsiktig perspektiv.

I videoen under kan du se strategirådgiver i Skill, Leiv Thomas Sandnes, diskutere temaet med Microsoft-direktør Atle Spilde.

Som mangeårig Microsoft-partner, synes vi det er flott at Microsoft investerer i Norge.

Som mangeårig Microsoft-partner, synes vi det er flott at Microsoft investerer i Norge. For å diskutere din sky-reise og se på hvilket alternativ som passer deg best, ta kontakt med oss i Skill med skjemaet øverst i denne artikkelen.

Les mer om Digital Suksess her.

Vår suksessplattform sikrer en implementering der man henter ut det beste fra teknologi, får menneskene til å bruke den riktig, og utløser konkrete forretningsgevinster.

Vil du høre mer?