SLIK STØTTER DU DE ANSATTE PÅ HJEMMEKONTOR

Hyppig kommunikasjon og riktig verktøy er viktig for å opprettholde produktiviteten når de ansatte jobber hjemmefra.

Mann som har hjemmekontor

færreste var forberedt på at store deler av våren og sommeren 2020 skulle tilbringes på hjemmekontor. Men inntrykket er at det har fungert greit for de fleste likevel.

Det ble en digital bråvåkning for alle, hvor behovet for digitale samarbeidsverktøy ble åpenbart. De som allerede har innført et slikt verktøy, har grunnmuren for et vellykket «remote» kontorlandskap. Terskelen for hjemmekontor kommer sannsynligvis til å bli lavere for mange bedrifter, nå som de har erfart at det kan fungere.

Men det er enklere sagt enn gjort. Skal en bedrift holde produktiviteten oppe, må det legges til rette for at arbeiderne forblir effektive, selv om de jobber fra et annet sted enn kontorpulten. Her er våre tips til ledere som ønsker å legge til rette for hjemmekontor:

  1. Nødvendig utstyr. Det mest grunnleggende tipset er å sørge for at de ansatte har det de trenger for å jobbe hjemmefra. Skal de jobbe hjemmefra over lengre perioder, er det viktig at de har en stor, ekstern skjerm, mus og tastatur, slik at de kan jobbe ergonomisk. Et headset med en god mikrofon er også en fordel når møtevirksomheten flyttes til videokonferanser.

  2. God kommunikasjon. Sørg for hyppig kommunikasjon med de ansatte, slik at de føler tilhørighet til bedriften også på hjemmekontoret. Uten den naturlige kontakten man får med kollegaene på kontoret, kommer ikke oppdateringer på framdrift av prosjekter like automatisk. Sett derfor av tid til regelmessige statusoppdateringer i perioder der mange jobber hjemmefra.

  3. Møtedisiplin. På kontoret får man en naturlig pause mellom møter, selv om de foregår «back-to-back». Man må fysisk flytte seg mellom møterommene, og man får litt tid mens man venter på at alle skal dukke opp. Man merker de kanskje ikke, men disse små pusterommene er viktige for å strekke på bena og klarne tankene. På hjemmekontoret er det derimot fort gjort at møtene går slag i slag uten pausene. Forsøk å avslutte møter før tiden, slik at deltagerne får tid til å hente seg en ny kaffekopp mellom slagene.

  4. Rom for å koble av. Under alminnelige omstendigheter får vi naturlige muligheter til å koble hjernen av jobb; På after work-arrangementer, eller stirrende ut i luften på bussen på vei hjem. Når man tilbringer hele dagen hjemme er det fort gjort at skillet mellom jobb og fritid blir visket ut. Ikke forvent at ansatte er like tilgjengelige etter ordinær arbeidstid når de jobber hjemmefra.

  5. Fortsatt god kultur. Det kan være fristende å kun fokusere på det vesentlige når man jobber hjemmefra og har redusert kontakt med kollegaer. Sørg for at det er rom for å også ha det moro. Erstatt praten ved kaffemaskina med meldinger til kollegaene for å høre hvordan det går og ha en uhøytidelig samtale. Opprett en kanal i Teams beregnet for moro, samle teamet til en Kahoot på fredager.

Hvert individuelt team jobber forskjellig, men disse tipsene kan forhåpentligvis hjelpe din bedrift til å forbli produktive borte fra kontoret.

Lær mer i dette webinaret.

Ta kontakt i dag om dere trenger hjelp med implementering av Microsoft Office 365 og Teams.

Vil du høre mer?